AED

Onze buurt is hartaanval-veilig!

Iemand die een hartstilstand krijgt, moet binnen 6 minuten worden geholpen. Is die eerste hulp op tijd, dan stijgt de overlevingskans van 15% naar 70%. Snelle hulp wordt tegenwoordig met een AED (automatische externe defibrillator) geboden. Dit (draagbare) apparaat wordt gebruikt om circulatiestilstand bij een slachtoffer van een hartstilstand op te heffen. Om die hulp binnen 6 minuten te krijgen, is het van belang dat binnen een straal van 300 tot 500 meter AED’s aanwezig zijn. Bij voldoende AED’s wordt een buurt “hartaanval-veilig”.

Sinds enige tijd is ook Armhoefse Akkers hartaanval-veilig. Onze buurt heeft nu drie toegankelijke AED’s en voldoende vrijwilligers die deze kunnen bedienen. De AED’s zijn aanwezig op de volgende plaatsen:

– Pelgrimhoeve, Pelgrimsweg 27

– Terrein Jan Wier

– Hogendriesstraat

Op zich hebben we voldoende vrijwilligers, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Het gebruik van een AED is heel eenvoudig en met een korte cursus van ongeveer 3 uur wordt u goed voorbereid, mocht u een keer een AED willen gebruiken.

Benieuwd? Bereid om u in te zetten? Wilt u leren omgaan met een AED of u aanmelden voor het sms-alert. Mail naar aedtilburg@ziggo.nl.

Op zoek naar meer informatie over hoe het werkt? Kijk eens op de website van de Hartstichting (www.hartstichting.nl) of typ “AED” in op de zoekmachine van uw pc.

Reageren is niet mogelijk