Boeken

Tussen Weemoed en Zomerlust, van haven tot spoor

Heruitgave; verschijningsdatum 12 juni 2013.

Een boek met veel foto’s van de Sint Josephstraat en de wijken Armhoefse Akkers en Hoogvenne. Auteur Berry van Oudheusden actualiseerde de inhoud met nieuwe teksten en foto’s.

In 2007 participeerde het Stadsmuseum in de organisatie van een tentoonstelling en een boekuitgave onder de noemer ‘De Verbinding’, het traject Korte Heuvel – Sint Josephstraat – Oisterwijksebaan. ‘Tussen Weemoed en Zomerlust, van haven tot spoor’, was de titel van deze reisgids die speciaal voor dit project in oktober werd gepubliceerd. In het fullcolorboek werden tal van beziens- en wetenswaardigheden uit dit gebied onder de aandacht gebracht, van een achtergrond voorzien en met elkaar in verband gebracht. De oplage van 1000 exemplaren was snel uitverkocht.

Het is Klaartje van Beerendonk-Smits (Blossom bloembinders), Erik Ketelaars (Kavavlam en HeKoS) en Corin Sweegers gelukt het boek in de zomer van 2013 opnieuw uit te geven, mede dankzij grote steun van veel bedrijven uit de wijk Armhoefse Akkers. Het geld dat bij een goede verkoop overblijft, na aftrek van de drukkosten en kosten die gemaakt zijn voor het opfrissen, komt volledig ten goede aan de stichting KVW HeKoS. Het boek is voor 10 euro o.a. te koop bij Blossom Bloembinders in de Armhoefstraat.

Armhoefse Akkers – tussen binnenstad en buitengebied is in 2007 uitgebracht door de buurtraad Armhoefse Akkers. Onder meer de gebeurtenissen rondom Moerenburg en het behoud van de Sacramentskerk komen aan bod, er wordt geschreven over de buurtwinkeltjes van vroeger en nu, opvallende mensen uit de wijk zijn geïnterviewd en er is een kijkje genomen in de ateliers van de kunstenaars die zich in Carré gevestigd hebben. Ook allerlei verenigingen in de wijk, de presentatie van het dagboek van Helga Deen, de ontwikkeling van speelplekken in de buurt en het grote buurtfeest van enkele jaren geleden zijn onderwerpen in het boek.

Het luxe uitgevoerde boek telt 200 pagina’s met meer dan 300 foto’s. Voor de speciale prijs van € 15,- te koop in de wijk bij Blossom bloemen en de Pelgrimhoeve. Ook bij Gianotten is het boek verkrijgbaar, voor de normale prijs van € 17,50.

Pelgrimhoeve 60 jaar – 1949-2009 vertelt de geschiedenis van deze bijzondere ontmoetingsplek in onze wijk.
De vijf samenstellers – Toon van Gestel, Ineke van Kasteren, Jaap van Loon, Anne-Marie Smulders en Wout van de Wouw – zochten naar verhalen van bezoekers door de jaren heen. Veel foto’s ‘uit de oude doos’ vertellen ook hun eigen verhaal. Dus lees over de pastoor die besliste over de films die er werden vertoond, over de jongerensoos door de jaren heen, de spaarbank die er kantoor hield, de bands die er kind aan huis waren… en nog veel meer!

Dit fraai vormgegeven boek vol foto’s is voor € 14,50 te koop. Natuurlijk bij de Pelgrimhoeve, maar ook bij Blossom en bij Gianotten.

Als u mailt kunt u deze boeken ook bij een lid van de buurtraad ophalen.

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk