Omgeving

Jeruzalem

Buurthuis Jeruzalem

Bewoners van de Armhoefse Akkers zijn welkom in de buurthuizen van aanpalende buurten zoals Jeruzalem en kunnen deelnemen aan de activiteiten daar.
Jeruzalem
Caspar Houbenstraat 109
5018 BP Tilburg
Tel. 013 542 47 98
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in buurthuis Jeruzalem.

Nieuw Jeruzalem

Op de kop van Jeruzalem, tussen het Wilhelminakanaal en de Twentestraat realiseert Triborgh Gebiedsontwikkeling circa 305 woningen in acht verschillende bouwblokken. Kijk op Aan de waterkant.

 

Piushaven

Piushaven.nl is een website met informatie over de ontwikkelingen in de Piushaven en over de activiteiten daaromheen. Kijk op Piushaven.nl.

Tilburg te Water

Tilburg te Water is de evenemententak van de Stichting Thuishaven Tilburg die onder meer vaartochten in de Tilburgse wateren organiseert. Kijk op tilburgtewater.nl.

De Waterkant van Tilburg

Route De Waterkant van Tilburg loopt van de Piushaven via het Wilhelminakanaal en langs Armhoefse Akkers naar de Monumentale sluis III in het Wilhelminakanaal of vice versa. Behalve met drie rijksmonumenten, kan kennis worden gemaakt met een schat aan ander watergerelateerd industrieel erfgoed.

Buurtpreventieteam Piushaven
Voor klachten en meldingen bptpiushaven@gmail.com.

Mijnpiushaven.nl

De fotoblog over Piushaven, Jeruzalem, Fatima, Aabe Fabriek, Moerenburg, Leijpark, Lourdeskade en Kempenbaan.

Wijkraad Koningshaven

Formeel bestaat deze wijk niet maar het begrip omvat (aldus de gemeente) de formele wijken Jeruzalem, Fatima, Broekhoven I en Hoogvenne.
Stichting Koningshaven
Heikestraat 54
5021 GV Tilburg

Moerenburg

Landschapspark Moerenburg (de achtertuin van Armhoefse Akkers) is voor veel Tilburgers bekend terrein, gelegen tussen het Wilhelminakanaal, de spoorlijn Tilburg-Boxtel, de Burgemeester Bechtweg en de snelweg A65. In dit buitengebied, dichtbij de stad, wordt veel gefietst en gewandeld. Het kenmerkt zich dan ook door open weilanden, bomen, waterplassen en een agrarisch gebied met historische boerderijen.
Op de website moerenburg.info staat alle informatie over het gebied.

Het Baksche Ven

Het Baksche Ven is een zwemvereniging met eigen zwemwater in de gemeente Oisterwijk. De vereniging heeft 3600 leden. Het ven ligt op de grens van de gemeenten Tilburg en Oisterwijk en is geopend vanaf eind april t/m eind september.

 

Reageren is niet mogelijk