Werkgroep DAAD

De werkgroep DAAD, De Armhoefse Akkers Duurzaam, bestaat uit een groep buurtgenoten die initiatieven op het gebied van duurzaamheid in onze buurt wil ondersteunen en/of opstarten.

Doel is om ons, als inwoners van de Armhoefse Akkers, aan te laten sluiten op de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals die in bredere zin in de samenleving plaatsvinden.
Hierbij kun je denken aan:

  • duurzamer met energie omgaan;
  • spullen repareren in plaats van weggooien;
  • spullen delen en/of ruilen;
  • oprichten van zorgcoöperaties of varianten daarop;
  • beheren van de openbare ruimte.

In een tijd dat de overheid zich steeds verder terugtrekt en initiatieven nadrukkelijker bij de burgers komen te liggen, wil DAAD gebruikmaken van de ruimte die hierdoor ontstaat, de geboden kansen benutten en Armhoefse Akkers voorop laten lopen als duurzame en prettige woonomgeving.

DAAD is sinds december 2013 actief. Projecten die door DAAD zijn gerealiseerd zijn o.a. Het Praatcafé, Repair Café La Poubelle, de Stadsbakens (bloemen en groenten eilanden in de wijk) en Varen voor Vernieuwing. Zie voor meer info bij Initiatieven.

Heb je ideeën of wil je mee vormgeven aan een duurzaam Armhoef, neem dan contact met ons op. Dat kan via Hein Jacobs, telefoon 013-5426110, e-mail hein@jacobsenergieadvies.nl.

 

Reageren is niet mogelijk