Initiatieven

 Repair Café La Poubelle

Begin 2014 hebben Wim van de Wouw en Manon Nix samenwerking gezocht met La Poubelle om ook in onze wijk een Repair Café te kunnen realiseren. Samen met Theo van der Bruggen, directeur van La Poubelle en buurtbewoners hebben zij hieraan vorm gegeven. Het eerste Repair Café is op 27 maart 2014 gehouden. Bijna alle aangeboden spullen worden door de vele getalenteerde vrijwilligers gerepareerd. Het Repair Café La Poubelle in Tilburg is elke eerste donderdagavond van de maand geopend (uitgezonderd de vakantiemaanden juli en augustus). Meer informatie vindt u op de site van Repair Café La Poubelle.

Varen voor Vernieuwing

Op zondag 7 juni 2015 werden veertien buurtgenoten mee in de boot genomen om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Gebruikmakend van de unieke kwaliteiten van onze buurt, ging de tocht die middag met de boot van Stichting Wateridee over de Piushaven en het Wilhelminakanaal. Onderweg werd  over tal van ideeën van gedachten gewisseld, daarbij genietend van het weer, de omgeving, een kop koffie en een goed glaasje lekkers. De ideeën die aan bod kwamen waren: ouderen en wonen in de wijk, een wijkwerkplaats, speelruimte voor de jeugd en groen in de buurt. Deze ideeën worden inmiddels verder uitgewerkt.

 StadsBAKens

De StadsBAKens zijn bedoeld om op een andere manier ruimte te bieden aan het groen in de wijk. Waar jarenlang het groen vertaald is in bloemen en planten, wordt tegelijkertijd aansluiting zoeken bij nieuwe bewegingen. Kijk voor meer informatie bij StadsBAKens.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk