Verrijk je wijk

 

verrijkjewijk

 

Verrijk je wijk is op zoek naar nieuwe plannen

 

Met Verrijk je wijk financiert de gemeente ideeën van bewoners om hun straat, buurt of wijk gezelliger, socialer of veiliger te maken. Het is in ieder geval belangrijk dat de activiteit voor en door buurtbewoners is. Dus geen grote evenementen waar de rest van de stad ook welkom is.

In onze wijk gaan die aanvragen via de buurtraad Armhoefse Akkers. Geef met een begroting duidelijk aan wat de kosten zijn van het plan en welk bedrag wordt aangevraagd. Het is ook belangrijk hoeveel mensen er meedoen en wie dat zijn. Dus bijv. alle mensen uit een straat, juist alleen de kinderen, alleen senioren, etc.

Per aanvraag wordt bekeken welk deel van het gevraagde bedrag toegekend kan worden. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal personen voor wie de activiteit bedoeld is.

Doe het op tijd

De buurtraad Armhoefse Akkers bespreekt de binnengekomen aanvragen op de maandelijkse vergadering. Deze is meestal op de tweede dinsdag van de maand. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van Verrijk je wijk is het belangrijk om de aanvraag op tijd te doen. Dus bijv. de activiteit is op 20 juni, vraag dan uiterlijk vóór 7 juni een bijdrage aan. Maar liever een maand eerder. U krijgt dan na de vergadering bericht over het toegekende bedrag en de voorwaarden. Als het verzoek niet op tijd is ingediend, kan geen bijdrage gegarandeerd worden. Denk aan de vakantietijd: in juli en augustus is er geen vergadering. Doe aanvragen voor het najaar dan ook op tijd!

Nieuwe ideeën zijn welkom

Zoals gezegd worden de Verrijk je wijk-gelden vaak gebruikt voor straatfeesten. De buurtraad wil graag ook andere activiteiten promoten.We denken bijvoorbeeld aan iets op het gebied van sport, cultuur, natuur, verkeer, gezondheid of bijvoorbeeld aankleding van de wijk. Belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat de activiteit wijkgericht is en mensen bij elkaar brengt. Bedenk een plan, alleen of met anderen, en laat van u horen. We zien de aanvraag (voorzien van een begroting) graag tegemoet.

Het inschrijfformulier van de gemeente vindt u hier: www.verrijkjewijk.nl/aanvraag.php

 

 

 

Reageren is niet mogelijk