Bomen J.P. Coenstraat en Armhoefstraat

De gemeente had in 2015 van bewoners uit de J.P. Coenstraat en Armhoefstraat vragen gekregen over de maat en de gezondheid van de bomen in deze straten. Deze zijn na de nieuwe inrichting van de straten geplant. De vragen werden met de buurtraad Armhoefse Akkers besproken. Via een brief informeert de gemeente de buurt over het ingenomen standpunt. Klik hier voor de brief van de gemeente.
De buurtraad vroeg de bewoners vervolgens om hun mening.
Hier volgt de uitslag van die raadpleging en enig commentaar. De buurtraad heeft op 16 januari 2016 de volgende reactie naar de gemeente verstuurd.

Samengevat waren de mogelijkheden:
1) Het voorstel van de gemeente. Mocht de buurt het plan van de gemeente de beste oplossing vinden, dan willen wij in elk geval weten hoeveel bomen het begeven moeten hebben of in slechte staat moeten zijn, voordat ze vervangen worden. En als ze vervangen worden, wat voor soort bomen komen er dan terug, met welke dikte en worden dan alle bomen vervangen? Naar ons idee moeten het dan bomen zijn die de dikte hebben zoals die zou zijn als alles in één keer goed was gegaan.
2) Nu zo snel mogelijk alle bomen vervangen door bomen met een dikte zoals die nu zou moeten zijn. Voordeel: we hebben meteen bomen van de gewenste dikte.
Nadeel: het is niet duurzaam en brengt voor de gemeente veel extra kosten met zich mee.
3) Alleen die bomen vervangen die het niet gered hebben door bomen met de dikte zoals ze nu zouden moeten zijn, van een soort die het zeker gaat redden en bij de buurt past.
Nadeel: er komen verschillende bomen waardoor er geen eenheid meer is.
4) Geen mening.

Uitslag van het onderzoek
Er zijn in totaal 144 brieven rondgebracht, er kon ook gereageerd worden via de website.
Er kwamen 55 reacties, waarvan:

  • 20 x optie 1
  • 24 x optie 2
  • 7 x optie 3
  • 2 x optie 4

Twee bewoners aan het eind van de Armhoefstraat, waar de bomen niet vervangen zijn, hebben geen optie aangekruist, maar wel een mening gegeven.

De voorzitter van de buurtraad heeft bomendokter Niels Bruggenwert gesproken over het belang van een second opinion. Die is van mening dat de oplossing van de gemeente voor nu een goede oplossing is en dat een echte second opinion alleen zin heeft als de buurt echt elke boom laat controleren. Een steekproef levert geen harde feiten op voor een reactie naar de gemeente.

Lees hier de afzonderlijke enquêteresultaten.

Reageren is niet mogelijk