Piushaven wintergloed

 

 

 

PROGRAMMA

Piushaven Wintergloed
Een cultureel havenfestival vol licht, ontmoetingen, muziek, optredens en warme lekkernijen

Zaterdag 9 december van 19.00u tot 23.00u
Lampionnenoptocht start om 18.00u

Piushaven Wintergloed is het vervolg op het oude bekende Lichtjesfeest. Dit jaar weer een slag groter dan afgelopen jaar, wel met de warme,  intieme sfeer die we van het Lichtjesfeest kennen.
Een toegankelijk cultureel havenfeest waarin ontmoeting, verbinding en inspiratie centraal staan. Amateurkunstenaars werken samen met professionele kunstenaars, Nieuwe Nederlanders werken samen met geboren Tilburgers, ondernemers werken samen met buurtbewoners.

Kilometer culturele voorstelling
Op 9 december is de haven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op circa 18 locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Er zijn podia op het water, aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat en bij ondernemers buiten en binnen. Programmering is in handen van Boy Jonkergouw van Goed is Goed Producties. Er wordt samen gewerkt met Stichting Thuishaven Tilburg, Piushaven Levend Podium, Horeca Piushaven en diverse Tilburgse culturele disciplines.

Op diverse locaties kunnen de bezoekers zich warmen aan vuurtjes in olievaten, een winters hapje en drankje en vooral… aan het samenzijn met buurt- en stadsgenoten en optredens die je raken. Variërend van akoestische muziek tot koren, Folk, dans, circusacts en theatervertellingen. Met o.a. popkoor AKoorT en de Tilburgse Opera, presentator Oscar Kocken en singer songwriters Demira Jansen, Claudy, Eva van Pelt en Joost van Dijk, Folkbands Ogham en We nun Henk. De bands Creep-in-in en Goldfish, dans van Showemdans, Sentimento; een draaiorgel van levende muzikanten, muziektheater op straat van EELT en Pop up Cinema met nostalgische Tilburgse Winterbeelden.

Vliegende Wensboten
De Piushaven krijgt vanaf 9 december een bijzondere en toepasselijke aankleding.15​ ​Silhouetten​ ​van​ ​boten,​ ​‘vliegen’ tussen de bomen over​ ​de​ ​haven deze winter… ​Een concept van kunstcollectief Bouwjaar ’84. De​ ​boten​ ​worden gemaakt​ ​van​ ​gejutte​ ​materialen​ (glassfiber, oude​ ​banners​ ​etc.).​ ​De​ ​vaste​ ​vorm​ ​van​ ​de​ ​‘oog’ vormige​ ​boot​ ​is​ ​een​ ​raster,​ ​waar​ ​repen​ ​van​ ​banners naar​ ​beneden​ ​hangen. Aan​ ​de​ ​ene​ ​kant​ ​bont​ ​gekleurd, de​ ​andere​ ​kant​ ​spierwit.​ ​De​ ​repen​ ​worden wensslingers​ ​waarop​ ​buurtbewoners​ ​en​ ​publiek​ ​een wens​ ​kunnen schrijven. ​De​ ​prikverlichting​ ​vormt​ ​ ​de​ ​kiel​ ​van​ ​de boten. In een open atelier aan de haven wordt de weken voorafgaande aan Wintergloed door  Bouwjaar ’84 en bewoners samen gewerkt aan dit bijzondere winterdecor.

Lampionnenoptocht
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar start Piushaven Wintergloed om 18.00u met een lampionnenoptocht o.l.v. Contour DeTwern. Meer informatie, ook over route en aanmelding, is vanaf begin november te zien op piushaven.nl.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op facebook.com/piushavenwintergloed

 

 

Fotograaf: Jan van Eijndhoven

 

Reageren is niet mogelijk