Open dag Carré

Open atelierdag Carré

Op zondag 6 november houden de kunstenaars van Carré weer open atelierdag van 12.00 tot 17.00 uur. Ze zetten dan letterlijk alle deuren open van de verschillende ingangen die het  monumentale complex (het vroegere St. Elisabethziekenhuis) rijk is.

De Salon is het beginpunt en daar ontvangt u informatie over de te lopen route en de deelnemende kunstenaars. Tientallen kunstenaars wachten u op in hun ateliers. Menig kunstenaar die nu een atelier huurt op Carré, zou kind kunnen zijn van de huurders  van het eerste uur. Wat dat betreft zou je kunnen spreken van een tweede generatie. Deze kunstenaars zijn op tal van terreinen actief, zoals les geven aan groepjes kinderen, schilderen, grafisch vormgeven,  edelsmeden, leer bewerken, 3D technieken, gemengde technieken , video’s maken en monumentale kunst maken.

Tegenwoordig zijn er ook meerdere schrijvers te vinden op Carré onder wie Hetty Kuhne in haar atelier Denklijn. Vanouds kende Carré al meerdere muzikanten. De zangstudio van Reina Waagenaar in het souterrain is tijdens de open atelierdag eveneens te bezichtigen.

Maar ook de ‘eerste generatie’ doet uiteraard mee. Zo kan men beeldhouwatelier van Wim Geers bezoeken en kennis maken met het fotowerk van Wout van de Wouw, de grafiek van Nel Donkers en de schildersateliers van Frans Ellenbroek, Bart Hoogveld en – op zolder –  Ted Andriessen.

Linda van Os heeft, eveneens op de zolder, een prachtig groot schildersatelier dat ze deelt met Martijn Homan, een grafisch vormgever die tevens sieraden maakt. Over sieraden gesproken, op Carré zit nu voor het eerst een echte edelsmid in de persoon van Linda de Kort.  Naast haar  werkruimte vindt men het atelier van Paulien Hopmans, maakster van unieke leren tassen.

Daarmee is het aanbod nog niet uitgeput. Want op de tweede verdieping van het complex kunnen bezoekers van het restauratieatelier van Vasili Lianouridis  zien hoe hij te werk gaat. Tevens vindt men daar ateliers van Nienke Voetel en videokunstenaar Jolanda van Nuenen.

De schilders  Fred van Esch en  Lia Kuijpers vindt u een verdieping lager . Op de eerste verdieping in het poortgebouw houdt Robin Burger  zijn deur open en toont pulp-art in gemende techniek.  Zijn buurman is de  illustrator en vormgever Thomas van Deelen.

Atelier 51 treffen we aan nabij de Turkse gemeenschap. Dit atelier wordt gedeeld door de schilder Marleen Pullens, Judith Kuijpers, die monumentaal werkt en Bryan van Schooten die 3D-technieken maakt en toepast op keramiek mallen.

Kortom, wie alle ateliers en het daar gepresenteerde werk goed wil bekijken, is wel een paar uurtjes zoet en doet er goed aan om op tijd te komen.

We ontvangen  u graag op zondag 6 november op Carré. Adres: Carré 32 (ingang nabij Jan van Beverwijckstraat).

 

 

Reageren is niet mogelijk