Dossier Torenspits

 

Oktober 2019

Collegebesluit op het verzoek van 23 mei 2019 van de buurtraad en de Werkgroep Kerk & Klooster aan de gemeente Tilburg om een garantstelling van het begrote totaalbedrag (circa € 480.000,-).

Juli 2019

Brief van de Buurtraad Armhoefse Akkers en de Werkgroep Kerk en Klooster d.d. 23 mei 2019 aan B&W van Tilburg over de torenspits.

 

December 2017

De afgelopen weken was het mogelijk om te stemmen op één van de drie geselecteerde ontwerpen voor de nieuwe torenspits van de Sacramentskerk. Het stemmen kon online of op het papieren stembiljet dat onder andere in de buurtkrant stond.

Op woensdagavond 20 december 2017 om 00.00 uur sloot de stemming. Alle stembiljetten en online-uitslagen werden verzameld en zijn intussen geteld, onder toeziend oog van een onafhankelijke jurist.

In totaal zijn er 577 geldige stemmen uitgebracht. Dit is de verdeling van de stemmen:

  • ontwerp van Jos ten Brink: 429 stemmen = 74,4%
  • ontwerp van Frank van Winden en Dagmar Ebbeling: 90 stemmen = 15,6%
  • ontwerp van Pieke Bergmans: 54 stemmen = 9,4%
  • blanco: 4 stemmen = 0,6%

Een duidelijke uitslag, waarbij een grote meerderheid van de stemmers heeft gekozen voor het ontwerp van Jos ten Brink, die de vorm van de oude spits wil handhaven en die heeft voorzien van spiegelend glas, met wisselende lichteffecten.

De werkgroep en de buurtraad gaan nu verder aan de slag, o.a. om in samenwerking met de buurt de benodigde financiën te regelen.

Buurtbewoners zullen via de buurkrant, deze website en de facebookpagina van de buurt op de hoogte worden gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Buurtraad Armhoefse Akkers

Reageren is niet mogelijk