Deelauto’s: buurtbijeenkomst 14 september 2019

De buurtraad is achter de schermen druk bezig geweest met het project elektrische deelauto’s in onze wijk.
Samen met Buurauto is op 14 september 2019 van 11:00 uur tot 15:00 een grote buurtbijeenkomst gepland voor alle geïnteresseerden. Er zullen enkele elektrische deelauto’s aanwezig zijn voor een testrit. Zet zaterdag 14 september dus alvast in je agenda! Bekijk hier de flyer.

Een van de belangrijkste punten van dit project is het bepalen van geschikte locaties waar de e-auto’s komen te staan. Hier is de hulp van de bewoners nodig. We denken op dit moment aan maximaal zes deelauto’s verdeeld over drie plaatsen (hub’s) in onze buurt, met elk dus twee deelauto’s.
Mogelijke locaties (zie de plattegrond):
1 In de Gerard van Swietenstraat nabij de glasbakken en de Ringbaan
2 Aan het kanaal bij de (openbare) parkeerplaatsen van Rijkswaterstaat aan de Hoevense Kanaaldijk
3 Op het driehoekig parkeerterrein Boerhaaveplein waar de Spoorlaan en Nieuwe Bosscheweg samen komen.

Graag vernemen we hoe de buurt denkt over deze locaties, en of de direct omwonenden hier bezwaar tegen zouden hebben. Mogelijk ken jij ook nog een geschikte locatie waar je ook van denkt dat hier weinig bezwaren tegen zijn. Dat horen we natuurlijk ook graag.

De ervaring van Buurauto is overigens dat één deelauto er voor zorgt dat vijf of meer auto’s daarvoor in de plaats gaan verdwijnen, zodat per saldo meer parkeerplaatsen vrij komen.

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk