Deelauto’s: aankondiging onderzoek

15 januari 2019

Samen met de Gemeente Tilburg gaat de Buurtraad onderzoeken of het mogelijk is om in onze wijk een proef te doen met elektrische deelauto’s die voor iedereen beschikbaar zijn. Het zou extra interessant kunnen worden omdat in en om onze wijk een aantal bedrijven en organisaties zitten die er ook gebruik van kunnen maken.

Op steeds meer plaatsen, ook in Tilburg, worden elektrische deelauto’s gestald. En in veel gevallen is het een groot succes, het leidt hier en daar al tot minder tweede auto’s. En elektrische auto’s zijn een goed middel om de CO2-uitstoot terug te brengen. Hoewel fietsen natuurlijk altijd nog beter is.

De Buurtraad heeft een aantal ondernemers die deelauto-concepten aanbieden gevraagd om met een voorstel te komen. Gedacht wordt aan enkele auto’s, die op een centrale plaats in de wijk op een ‘hub’ komen te staan. De gemeente werkt mee als het gaat om vergunningen voor laadpalen en een voorziening om fietsen te stallen. Wellicht is er bij gemeente of provincie ook nog subsidie te halen.

Reageren is niet mogelijk