Agenda

Nationale Natuurwerkdag in Moerenburg op zaterdag 4 november

 Ook dit jaar nemen we weer deel. Een kans en gelegenheid voor iedereen om zijn steentje bij te dragen om ons prachtige gebied Moerenburg goed te onderhouden.

Jaarlijks zijn wij met een grote groep enthousiaste mensen op de natuurwerkdag actief in Moerenburg. Dit jaar organiseren we het voor de 21e keer. En elk jaar groeit het aantal deelnemers.

Moerenburg is een prachtig natuurgebied met veel bijzondere vogels en een diversiteit aan planten en bomen. Dagelijks is het dan ook een belangrijke uitvalsbasis voor veel mensen om te wandelen, te sporten en te ontspannen in de buitenlucht. Wat een rijkdom dat we dat genot, om buiten te zijn in zo’n mooi gebied, zo dicht bij huis hebben. Laten we hier zuinig op zijn en laten we op 4 november buiten samenwerken en de natuur een handje helpen!

Start bij de “Waterzuivering Moerenburg”

Hoevense Kanaaldijk 40,

 5018 TE te Tilburg.

Inloop vanaf 9.00 u

Uitleg / instructie 9.15 u

Aanvang 9.30 u

Vanaf 9.00 uur staat de koffie en thee klaar. Je zult verrast zijn hoeveel straatgenoten en wijkgenoten je aantreft, maar ook van buiten de wijk Armhoef en Jeruzalem is men van harte welkom.

Tijdens de inloop wordt er uitleg gegeven betreffende de uit te voeren werkzaamheden.

We gaan aan de slag met snoeiwerkzaamheden en op sommige plekken in het gebied is het nodig om zwerfvuil te ruimen.

Voor alle werkmaterialen wordt gezorgd. Veiligheid staat hierbij voorop. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De groepjes krijgen tijdens de klus ook nog instructies van de vrijwilligers die de groepjes mee op sleeptouw nemen.

Het is verstandig om met de fiets te komen vanwege het uitgestrekte gebied.

Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk waar we zullen lunchen. Maar dat is uiteraard een locatie in het gebied. Op 4 november horen jullie dit van ons. Bij de lunch wordt soep, thee en koffie aangeboden namens verrijk je wijk. Wel graag een eigen lunchpakketje meebrengen.

Alle jaren is er een hele grote opkomst. Het enthousiasme en de voldoening achteraf, laten zien dat samen de handen uit de mouwen steken gewoon leuk is! Zelfs al ga je rotzooi en zwerfvuil ruimen.

Noteer dus 4 november in je agenda en trek je buitenschoenen aan!

Het organiserend comité bestaat uit: Ad de Beer, Piotr Hulsinck, Ingrid Maas, Jos Parren, Will van Sprang en Jose Couwenberg,

Vooraf aanmelden is prettig, maar niet noodzakelijk.

E-mail: info@verenigingbehoudmoerenburg.nl

 tel.:      06-46696457

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk