Wie werkt mee aan de nieuwe social sofa voor de wijk?

Hij stond er al heel lang en viel daarom misschien niet meer zo op: de social sofa in het parkje op de hoek van de Ringbaan Oost en de Gerard van Swietenstraat. Hij was nog uit de tijd dat de social sofa’s met polyester werden bekleed.

In de loop der jaren was de laag steeds meer verweerd en de sofa nodigde niet meer echt uit tot lekker zitten. Maar helaas kon hij niet opnieuw bekleed worden, dat bleek na onderzoek.

Toch is het idee achter de social sofa nog steeds actueel: elkaar ontmoeten op een centrale plek. Daarom heeft de Buurtraad het initiatief genomen om een nieuwe social sofa te regelen nu de oude weg is.

Gezocht

De gemeente betaalt, maar het plan kan alleen doorgaan als er wijkbewoners meedoen, dus we zoeken:

  • Iemand die een mooi ontwerp maakt voor de social sofa. Passend bij onze wijk, dat zou het mooiste zijn. Jong of oud: wie heeft een idee?!
  • Mensen die daarna bij het Duvelhok willen helpen met het mozaïeken van de social sofa. Dat is een hele klus, maar wel heel leuk! Ook hier willen we met een gemengd gezelschap werken: alle leeftijden uit de wijk. Hou er rekening mee dat het een geduldwerkje is.
  • Iemand die het project wil ‘leiden’: dus bijv. bijhouden wie er wanneer komt helpen, allerlei regelklusjes en ook zelf meewerken natuurlijk.

Tegenwoordig worden de social sofa’s dus met keramiek bekleed. Dit is veel mooier en het is beter bestand tegen regen, wind, vorst en zon. Dus: wie werkt er mee aan dit mooie project van en voor de wijk? Zonder enthousiaste mensen kan het niet doorgaan. Meld je snel aan bij de Buurtraad als je interesse hebt: buurtraad@armhoefseakkers.nl

Reageren is niet mogelijk