Spinning voor het goede doel

Uit de Buurtkrant van januari 2019, door  Jasmijn Vugts

Op zondag 20 januari van 11.00 – 15.00 organiseert de Stedenband Tilburg – Matagalpa weer een Spinningmarathon in samenwerking met Basic-Fit op het Wagnerplein. Net als bij de spinning vorig jaar zal de opbrengst gebruikt worden om twee doelen in de regio Matagalpa in Nicaragua te ondersteunen.

Een deel van de opbrengst zal gaan naar kleine koffieboeren. In de regio Matagalpa wordt veel koffie verbouwd, vooral door kleine boeren en boerinnen.Zij zijn vaak georganiseerd in coöperaties. Sinds2015 ondersteunt de Stedenband een unie van coöperaties in de gemeente San Ramon. Ze ontvangen steun bij trainingen voor onderhoud van koffiestruiken en het biologisch bestrijden van schimmelziekten en ook bij verkrijgen van leningen voor innovatie.

Mobiele school

De overige opbrengst gaat naar de organisatie Las Hormiguitas (Spaans voor De Miertjes). Dit is een centrum voor kansarme kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Deze kinderen werken op de markt om hun alleenstaande moeder te helpen. Hiernaast gaan ze gelukkig ook naar school. In het centrum van Las Hormiguitas kunnen ze terecht voor huiswerkbegeleiding en om te spelen en dingen te doen die ieder kind zou moeten kunnen doen. Daarnaast zet Las Hormiguitas zich in om de arme kinderen in de buitenwijken van Matagalpa te bereiken door middel van een mobiele school.

Goede voornemens

Afgelopen mei hebben mijn vader Jan en ik (uit de JP Coenstraat) het geld aan de goede doelen in Nicaragua overhandigd. Toen heb ik meteen kunnen helpen in het centrum voor kansarme kinderen om precies te kunnen weten waar het geld naartoe gaat. Ik was verbaasd door de gastvrijheid en dankbaarheid van deze mensen. Vandaar dat we weer super veel zin hebben om geld in te zamelen voor deze goede doelen.

Goede voornemens voor 2019? Begin ze door je op een sportieve manier in te zetten voor deze goede doelen. Alleen of samen in een team? Laten sponsoren of zelf betalen het is allemaal mogelijk! Voor het eerste uur moet er minimaal € 10 per persoon betaald worden en voor elk extra uur krijg je € 2,50 korting. Ben je een echte fanatiekeling dan kan je dus voor € 25 vier uur komen spinnen!

Extra informatie of inschrijvingen kunnen gedaan worden door een mailtje te sturen naar 7spinning.voor.matagalpa@gmail.com. Voor inschrijvingen is het belangrijk dat je naam en de uren dat je komt spinnen vermeld staan. Het is mogelijk om op de dag zelf te betalen maar het is handiger als het van te voren wordt overgemaakt naar rekeningnummer NL53 RABO 0170 2385 63 van Stichting Stedenband Tilburg Matagalpa o.v.v. Spinning Marathon. Per uur zijn er 25 fietsen beschikbaar dus schrijf je snel in! Tot dan.

 

Jan en Jasmijn in Nicaragua                           

 

 

 

 

 

 

In het centrum Las Hormiguitas met Jasmijn in het midden

 

 

Reageren is niet mogelijk