Opleidingen in de reanimatie

Beste hulpverlener,

Tijden veranderen en zo ook de organisatie voor het opleiden in de reanimatie. Voor sommigen al bekend, maar voor velen nog niet. De Stichting AED Tilburg en de Stichting Reanimatie Regio Tilburg verzorgden in het verleden voor u de cursussen en blijven dat nu ook doen, maar er zijn veranderingen.

Wat betekent dit voor u:

U zult voor de herhalingscursus niet meer opgeroepen worden door de Stichting AED Tilburg of de Stichting Reanimatie Regio Tilburg. Tevens is  met ingang van 25 mei de AVG-wet (bescherming persoonsgegevens) van kracht geworden, waardoor het oude oproepsystemen van de Stichting AED Tilburg en de Stichting Reanimatie Regio Tilburg niet meer gehanteerd mogen worden.

Hoe gaan we verder.

U kunt zich nu via de site: https://www.hartstichting.nl/reanimatie/leer-reanimeren aanmelden. U kunt dan een keuze maken voor de cursusdatum welke u uitkomt waar dan ook in de gehele gemeente Tilburg. Dit kan dus in Berkel-Enschot, maar ook in Tilburg of in Udenhout zijn.

  • Aan de basiscursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen en deze wordt bij minder dan 4 aanmeldingen afgelast. De cursus duurt 3 uur zonder pauze.
  • Aan de herhalingscursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen en deze wordt bij minder dan 6 aanmeldingen afgelast. De cursus duurt 2 uur zonder pauze.

Als u inwoner bent van de gemeente Tilburg zijn zowel de basiscursus als de herhalingscursussen gratis. Op de site staan wel bedragen vermeld, maar deze zijn voor deelnemers van buiten de gemeente Tilburg.

Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Tilburg (dus ook Udenhout en Berkel-Enschot)  een reanimatiecursus of herhaling gaan volgen, want in nood telt elke minuut. En u kunt hierin helpen.

 

 

A.A.M.(Ton) Castelijns
Bestuurslid stichting AED Tilburg
Instructeur NRR    BLS/AED, PBLS
Erasmuslaan 40
5056 TH Berkel – Enschot
GSM : 06 – 17978938

Reageren is niet mogelijk