Groene Daken Armhoefse Akkers

Groene Daken Armhoefse Akkers: dankzij subsidies een betaalbaar groen dak

Wie de luchtfoto van Tilburg bekijkt, ziet dat de Armhoefse Akkers best groen is, zeker in vergelijking met andere wijken in Tilburg. Veel van dat groen bevindt zich echter in de binnenterreinen, waardoor grote delen van de wijk een stenig karakter hebben. Al jaren probeert de buurtraad samen met de groenwerkgroep hierin verandering te brengen en de voorbeelden van deze vergroening kun je om je heen zien, als je door de wijk fietst, loopt of rijdt.

Om de verstening van de wijk tegen te gaan, willen we proberen om onze mooie wijk verder te vergroenen, door het bevorderen van de aanleg van groene daken. Bij een groen dak wordt een laag sedumbeplanting aangebracht op een dak, waardoor er minder regenwater rechtstreeks in het riool belandt.  Een bijkomend voordeel is dat je woning en tuin een paar graden minder warm zijn in de zomer. En wat extra leuk is: er komen meer vlinders op al dat groen af.

Groene Daken Armhoefse Akkers is een initiatief van Remco, Hein, Riëtte, Mart, Will en Toine, een clubje enthousiastelingen uit de wijk.  We willen in het voorjaar een informatieavond organiseren over de aanleg van groene daken. Op deze avond zal een voorstel gepresenteerd worden voor het gezamenlijk aanschaffen van een groen dak. Het voorwerk van het vergelijken van offertes en het onderzoeken van de subsidiemogelijkheden zal daarbij door ons gedaan worden. Gelukkig hoeven we dat niet allemaal zelf te bedenken. Bij dit proces zullen we begeleid worden door Buurkracht, een organisatie die overal in het land ervaring heeft opgedaan met het opzetten van onder andere groenprojecten in buurten en wijken.

Heb je eventueel interesse in een groen dak, of wil je gewoon geïnformeerd blijven over de stand van zaken van het groene-daken-project schrijf je dan in via onze website:https://armhoefseakkers.buurkracht-online.nl Of stuur een mailtje naar

Dan houden we je verder op de hoogte en hopelijk zien we je over een paar maanden op de informatieavond.

Remco, Hein, Riëtte, Mart, Will en Toine

 

De werkgroep Groene Daken Armhoefse Akkers bestaat uit:

Remco Westhoek, Loudonstraat 25

Hein Jacobs, Jan van Beverwijckstraat 7

Riëtte Sommerdijk, Simon Van Der Stelstraat 1

Mart Hoppenbrouwers, Oisterwijksebaan 11

Will van Sprang, Reinier De Graafstraat 9

Toine Kocx, Ringbaan Oost 208

 

 

 

Reageren is niet mogelijk