Wijkkwis 2017

 

2017-06 winnaars wijkkwis 2017

DE WINNAARS

 

Zaterdagavond 10 juni 2017 was het gezellig druk bij de Pelgrimhoeve bij de uitslag van de eerste wijkkwis in onze wijk. De meeste deelnemers van de 19 teams waren aanwezig en volgden gespannen de ontknoping.

De Wijkkwis kende 115 vragen – inclusief de subvragen zelfs 365 – en daarbij zaten een tiental doe-opdrachten die de deelnemers dus niet via laptop, telefoon of andere digitale hulpmiddelen konden oplossen. Uiteindelijk bleken alle vragen oplosbaar, want tenminste drie teams of (veel) meer vonden het juiste antwoord.

Op deze pagina zijn het kwisboek en de vragen en antwoorden te vinden.

Uitslag eerste wijkkwijs Armhoef

1

Van alle markten thuis

11

Armhoefstraat aan zet

2

De Slabbers

12

Moerenburg Plus

3

Witte Gei ‘t

13

I-Quats

4

De Antonies

14

Team Pelgrim

5

Kwisthetwel& Co

14

FF Armhoef

6

RBO

16

Armhoefse Kakkers & Co

7

De Takkenbende

17

Leuke groep jeugd uit Tilburg

8

Holle Boom

18

De Pottertjes & Co

9

Team Bitterbal

19

Het Borrelgroepke

10

Corronation Street

 

 

 

De filmpjes

Ieder team had de opdracht gekregen een digitale groet te maken voor oud-wijkgenoot Jaap Rietveld die na 50 jaar in Canada nog eens terugkwam om oude bekenden te ontmoeten. Deze fimpjes staan op Youtube; u kunt ze met de volgende links bekijken.

1. Holle Boom 2. De Slabbers 3. Van alle markten thuis
4. Witte Gei't 6. De Takkenbende 8. Armhoefse Kakkers
9. I Quats 11. Moerenburg Plus 13. Kwisthetwel
14. Het Borrelgroepke 15. Team Bitterbal 16. De Antonies
17. Coronationstreet! 18. Team Pelgrim  
     

 

 

Vragen en Antwoorden

Download hier de vragen en antwoorden.

 

De avond zelf

Maar liefst 19 teams van 10-15 personen namen zaterdagavond deel aan de allereerste Wijkkwis in de geschiedenis van de Armhoefse Akkers. Het werd een avondje door buffelen, puzzelen en puffen met heel enthousiaste reacties.

Het kwisboek bestond uit 11 categorieën met 125 vragen en opdrachten voor jong en oud. Met natuurlijk weetjes over de wijk, maar ook over o.a. showbizz, Tillywood of rode oortjes. Om 18.30 uur mocht de teamcaptain het losbladige kwisboek, verpakt in een goed gevulde goodybac,  bij de Pelgrimhoeve komen ophalen. Uiterlijk om 23.00 uur moesten de antwoorden weer ingeleverd zijn en dat lukte alle teams.

Hectiek

De start van de wijkkwis was al wat eerder. Zo draaide oud-wijkbewoner Domien Verschuuren vrijdagochtend vroeg een plaatje speciaal voor onze buurt op 3FM. Ook kon er al gewerkt worden aan een digitale herinnering voor eveneens een oud-wijkbewoner: Jaap Rietveld die al bijna 50 jaar in Canada woont en nu hier zijn familie bezoekt. Maar de rest moest toch echt in 4,5 uur worden opgelost. Dat zorgde voor de nodige hectiek in de huizen waar de teams bezig waren. Overal heerste een gezellige chaos, zaten groepjes links en rechts gebogen over hun laptops, bladerend in naslagwerken, of prutsend aan een grote afbeelding van Jip & Janneke. Als de organisatie polshoogte kwam nemen, overal dezelfde reactie: “Leuk dat je even langs komt, maar wij gaan wél door…”

Speuren

Voor de vragen in en rond de wijk, mocht alleen de benenwagen of de fiets gebruikt worden. Zo was er buitenshuis tenminste ook nog wat te beleven. Op allerlei plekken, zag je deelnemers rondspeuren met blaadjes uit het kwisboek. Kijken en vergelijken, maar er ook voor zorgend dat anderen het niet zagen. En ondertussen tikte de tijd door, steeg de temperatuur in de huiskamers en waren de hapjes en drankjes hier en daar niet aan te slepen. Met de laatste klus: het kwisboek weer in de originele staat in elkaar zetten, was deze uitdagende avond toch weer in een vloek en zucht voorbij.

Het Kwisboek

Download hier het Kwisboek.

Wijkkwis01

Een van de opdrachten: een look-a-like maken van de familie Flodder

Wijkkwis02Een deel van het team Poffertjes & Co aan het werk

Reageren is niet mogelijk